torsdag 7. juli 2022
Log ind Log ud Køb
Du er ikke logget ind.
  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Min læseliste
  • Kontakt kundecenter
Log ind Log ud Køb abonnement
  • Seneste nyt
  • Indland
  • Politik
  • JP Erhverv
  • International
  • Europa
  • USA
  • Mellemøsten
  • Asien
  • Afrika
  • JP Aarhus
  • Aarhus
  • Syddjurs
  • Norddjurs
  • Favrskov
  • Silkeborg
  • Skanderborg
  • Odder
  • Debat
  • Livsstil
  • Digitalt
  • Mad og vin
  • Familie og sundhed
  • Sport
  • Fodbold
  • Håndbold
  • Cykling
  • Formel 1
  • Tennis
  • Kultur
  • Litteratur
  • Musik
  • Streaming, Film og TV
  • Teater
  • Debat
  • Debatindlæg
  • Leder
  • Blogs
  • Kommentar
  • Rejser
  • Bolig
  • Biler
  • Foto
  • Viden
  • Podcast
  • Dagens overblik
  • Hjernesport
  • TV-oversigt
  • Nyhedsbreve
  • Rettelser
  • RSS
  • Virksomhedsdata
  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke
  • Annoncørbetalt indhold:
    • Direkte
  • Rabatkoder:
    • Asos
    • CDON
    • Shaping New Tomorrow
    • Simple Feast
    • Hiper
  • Sammenlign:
    • Bredbånd
    • A-kasser
    • Streaming
    • El-priser
    • Mobilabonnement
    • Måltidskasser
4/7
»Jeg kender ikke Michelins motiver eller arbejdsmetoder,« siger Niels Lillelund, der dog roser Danmark for at være et fantastisk restaurantland.
JP's madanmelder om stjerneuddeling: »Jeg synes faktisk, det er åndssvagt at kommentere« 
4/7
Danmark har fået to nye michelinrestauranter, og kendt Aarhus-restaurant får en ekstra stjerne.
Få overblikket: Danmark har nu i alt 29 Michelin-restauranter
4/7
Gwendal Poullennec, international direktør for Michelin Guide, præsenterer de nye nordiske stjernerestauranter fra koncertsalen i Stavanger.
Genlæs livebloggen Danmark har fået nye michelinstjerner
4/7
Bent Christensen, redaktør af Den Danske Spiseguide, bager op til uddelingen af Michelin-stjerner mandag aften. Han nævner to østjyske restauranter som stjerne-kandidater. Hans bud er, at Danmark vil få fire restauranter med tre stjerner.
Gourmet-restauranter: En jysk by er på vej til at overhale Aarhus, mener ekspert
4/7
Tre favoritter fra sommerens udbud af råvarer kan forenes til en indbydende dessert.
Tærten, der sprudler af sommer
1/7
Man skal huske at bestille bord på den måske mest klassiske bistro i Beaune.
Lillelund på Tour: Jeg kunne spise på Ma Cuisine hver dag
1/7
I Bourgogne krydser man fingre for en generøs årgang 2022 – også i mængde, for verden skriger på bourgogne efter to magre år.
Lillelund på Tour: Man krydser fingre. Markedet har brug for en generøs årgang med masser af vin
1/7
Drouhin bor i rue d'Enfer, men husets vine er ikke helvedeshunde, men anderledes engleblid elegance.
Lillelund på Tour: Elegantieren i Helvedesgade
26/6
Strandsennep kan give den gode kartoffelmad et både smagsmæssigt og æstetisk pift.
Her er en plante, du kan plukke, mens du får sand mellem tæerne
24/6
Miniportræt af to eksemplariske Alsace-producenter – som overhovedet ikke ligner hinanden.
Vin: Boxler og Zind-Humbrecht – så forskellige sind
24/6
Besøg hos Domaine Weinbach, der producerer noget af den mest seriøse vin i Alsace – og har succes med det.
Lillelund på Tour: Danskerne elsker Alsace – kærligheden er ikke altid gengældt
19/6

Jeg er taget ud i skoven for at finde et alternativ til de marinerede ribben, som de fleste elsker: spareribs.
Her kommer mit bud på en kødløs grillaften. Det behøver bestemt ikke at være kedeligt.
Barbecue uden kød: Kan man det?
17/6
Kører man i bil ned gennem Europa, er Tyskland for de fleste noget, der skal overstås. Det er ikke helt retfærdigt.
Lillelund på Tour: Ærlig talt, en kebab og en currywurst er ikke en gastronomisk kultur
17/6
Kører man i bil ned gennem Europa, er Tyskland for de fleste noget, der skal overstås. Det er ikke helt retfærdigt.
Lillelund på Tour: Ærlig talt, en kebab og en currywurst er ikke en gastronomisk kultur
17/6
I Mosel får riesling-druen sit ypperste, mest elskelige og intense udtryk. Vinene fra Fritz Haag og J.J. Prüm hører til Mosels absolutte elite.
Skarp riesling fra stejle skråninger
10/6
Palle Weis og Niels Lillelund smager på australsk chardonnay i anledning af 50-året for den første flaske australsk chardonnay.
Hvad drikker Lillelund: Kan man egentlig drikke Lindeman's Bin 65?
10/6
Det er gedigent håndværk på Aarhus' klassiske café, der også byder på effektiv og professionel betjening.
Ud at spise: Man kunne have serveret den ret for en Millwall-tilhænger
10/6
Australsk chardonnay er mere end Lindeman's Bin 65 – som i meget mere.
Vin: Man får mere for pengene her, helt generelt. Det begyndte alt sammen i 1832
5/6
Smørrebrød er blevet in igen, mener den mangeårige vegetar og forfatter Kirsten Skaarup. Derfor har hun valgt at skrive bogen "Grønt smørrebrød" med opskrifter til plantebaserede erstatninger til det klassiske smørrebrød.
Vegetar før alle andre: Nu vil hun gøre smørrebrødet grønt
5/6
De lever af at vejlede folk, der gerne vil tabe sig, men de er ikke interesserede i at forbyde visse typer mad. I deres nye bog "Sundt & Sjovt" deler de ud af lette opskrifter på sund sommermad, og vi bringer et uddrag.
Nem og sund mad for sundhedsforvirrede: »Selvom vægttab kan virke meget simpelt, er det langt fra altid let«
5/6
I dagens madtest sejrer to meget forskellige parmesanoste, mens to produkter trods et tilfreds dommerpanel bliver sammenlignet med både pizzaost og ostehaps.
Test af parmesanost: »Det her er lidt en begynderparmesan«
5/6
Pighvarrens kød er lækkert og smagfuldt, og lige nu er den nærmest cirkelrunde fisk på sit højeste ligesom tilbehøret til denne ret.
Den flotteste fisk serveret med forhadt ukrudt
4/6
Til cæsarsalat skal vinens syre give lyst til at spise mere. Anders Halskov fandt vinderen i Spanien.
Vin til cæsarsalat: »Smagen og duften af egetræ clasher med ansjossmagen«
4/6
Især tre grillpølser får hård kritik for en mærkelig konsistens præget af sødlig kødmos. Faktisk var de uhyre tæt på at blive stemplet som uspiselige, og selv vinderpølserne må nøjes med fire stjerner. 
Fæle skuffelser i test af 12 grillpølser: To små mærker løb med sejren, mens Gøl og Langelænder kæmpede om bundplaceringen
4/6
Lige om lidt går Danmark på sommerferie, og så skal der rosé i glasset. Ugens vintest guider dig til de bedste køb og de mest interessante rosévine.
Bliver det en rosé-sommer? - Her er flere gode rosé-vine fra årets stortest
3/6
Palle Weis og Niels Lillelund mindes bedre tider
Rådnende skovbund og røde bær - gammel bourgogne vækker til eftertanke
3/6
Geranium er dansk gastronomis svar på magisk realisme. Retterne er så svimlende smukke, at man næsten ikke nænner at røre dem, lige indtil man får dem i munden. Så er man solgt til stanglakrids.
Madanmeldelse: Geraniums grønne køkken fortjener at blive kåret som verdens bedste
3/6
Lige om lidt går Danmark på sommerferie, og så skal der rosé i glasset. Ugens vintest guider dig til de bedste køb og de mest interessante rosévine.
Ugens vintest: Provence-rosé løber med seks stjerner – her har du sommerens bedste rosékøb
29/5
Sommeren er bogstaveligt skudt i gang med jagten på råbukken. Samtidig er der kommet godt gang i de vilde urter, så lad os kombinere de lækre sager, som naturen har til os.
Den gastronomiske skattejæger: Urten er frygtet som få, men den smager himmelsk sammen med en nedlagt buk
29/5
I løbet af sommeren vil den 46-årige kok, fotograf og kogebogsforfatter Sune Rasborg guide i, hvordan man kan bruge den danske natur som et forrådskammer. Han elsker selv at udforske det bornholmske landskab for gode råvarer.
Naturen bugner med råvarer: Den gastronomiske skattejæger er især vild med en plante i den danske skovbund
27/5
Niels Lillelund og Palle Weis taler om slottet Haut-Brion, Bordeaux, herunder hvid bordeaux - og særlig vinene fra det grusede område, Pessac-Léognan.
Hvad drikker Lillelund? De flinke fyre på bistroen gav et glas - af en vin til 40.000 kr.
27/5
Vinene fra Haut-Brion er helt i særklasse, men generelt bør man gå efter vinene fra de grusede jorder i Pessac-Léognan.
Den legendariske vin fik mig til at glemme min hustru nogle minutter ...
27/5
Overlegen og underspillet elegance på ny italiensk-japansk bistro.
Madanmeldelse: Det er ... genialt, det der
26/5
3000 ton Kinder-chokolade er kaldt tilbage i salmonellasag
20/5
Historier om vin til en formue: Hvad drikker Lillelund - i Bananfortet?
20/5
Vi er begyndt at gemme vin alle steder, og der er firmaer, der levet godt af at leje kælderplads ud. Folk, der frygter atomkrig, finder ud af, at beskyttelsesrummene er fyldt op med bourgogne.
Vin: Min vinsamling skal betale 25.000 kr. om måneden i husleje – det bliver ikke med mig som Ophelia
20/5
Ny fransk bistro har modet til at servere indmad, og tak for det.
Ny restaurant: Et hyggeligt sted, som satte mig i væsentlig bedre humør, end da jeg kom proppet med fordomme
13/5
Bourgognes frimærkesamling: Når 20 meter kan betyde millioner
13/5
Freud talte om de små forskelles narcissisme – sådan må de have det i Bourgogne.
Vin: Når nogle få meter gør millioner i forskel
13/5
Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi.
6 stjerner til Skagen: Glem det tv-transmitterede rosé-helvede fra Ruths terrasse, ude bagved forefindes virkelig seriøs gastronomi
Grundlagt i 1871

Adresser:

  • Mediebyen 3
    8000 Aarhus C
    +45 87 38 38 38
  • Rådhuspladsen 37
    1785 København V
    +45 87 38 38 38

Udgiver:

  • JP/Politikens Hus

Redaktionen:

  • Kontakt redaktionen
  • Indsend debatindlæg
  • Nyhedsbreve

For annoncører:

  • Annonce

    Køb abonnement

    Erhvervs­abonnement

Om avisen:

  • Om Jyllands-Posten
  • Karriere
  • Fonde og legater
  • Skole
  • Whistleblowerordning
  • Persondatapolitik
  • Administrér samtykke

Ansv. chefredaktør:

  • Jacob Nybroe

For abonnenter:

  • Mit login
  • Mit abonnement
  • Mit JP
  • E-avis
  • Mine gemte artikler
  • Kontakt kundecenter
  • Abonnementsvilkår
© Alt materiale på denne side er omfattet af gældende lov om ophavsret. Læs om reglerne her