Historiske Oustruplund er igen udbudt til salg, denne gang for 2 mio. kroner

I januar lød mindsteprisen på 1,5 mio. kroner for den gamle ejendom i Kjellerup. I dag er mindsteprisen højere for ejendommen, der skal bruges til offentligt formål.

Artiklens øverste billede
Fordi Oustruplund er en landbrugsejendom og dermed ikke omfattet af huseftersynsordningen, som man kender fra parcelhuse, foreligger der ikke en tilstandsrapport. Kommunen har i stedet fået lave en besigtigelsesrapport.

Den tidligere socialpsykiatriske døgninstitution Oustruplund er atter sat til salg.

Det kan man læse i et udbud på Silkeborg Kommunes hjemmeside.

Her fremgår det, at ejendommen, der i offentligt udbud sættes til salg med en mindstepris på 2 mio. kr., fortsat skal bruges til »offentlige formål« i statsligt, regionalt eller kommunalt regi.

For en køber, der vil lægge et bud på ejendommen, er »fremtidig anvendelse til højskole eller lignende til børn og unge« et krav, hvor projektet skal være realiserbart inden for den nuværende kommuneplan, der ikke udlægger ejendommen til private eller erhvervsmæssige formål.

Af ejendommens 95.000 kvm store grund udgør bygninger knap 2.000 kvm fordelt på bl.a. boligareal, værelsesfløj, gymnastiksal, undervisningsbygning og værksted. I tingbogsattesten fra juli 2021 lyder den anslåede ejendomsværdi på 15,1 mio. kr.

Udbud er rettidigt omhu

Det er ikke første gang, at Silkeborg Kommune har forsøgt at sælge gården, der ligger ved Kjellerup. Også i januar 2021 blev gården sat på markedet til 1,5 mio. kr., en pris, der skabte stor opmærksomhed.

Her indkom 20 bud, som alle blev forkastet af Silkeborg Kommune, da buddene »ikke var gode nok«, fortalte borgmester Steen Vindum til TV2 Østjylland med argumentet om, at hvis man skal sælge det historiske bygningskompleks, skal det være med en viden om, hvad der vil ske med ejendommen på sigt.

»Hvis vi nu bare solgte til højestbydende, og det blev en rockerborg i fremtiden, så tror jeg, rigtig mange ville komme efter os. Det er rettidig omhu, vi har valgt at trække luft ind og forkaste tilbuddet,« lød det fra borgmester Steen Vindum til TV2 Østjylland.

Siden 2018 har Oasehøjskolen lejet sig ind på Oustruplund. Oasehøjskolen var også i starten af året interesseret i at købe ejendommen, som den lejer frem til og med januar 2025. I januar udviste forstander Jakob Swartz interesse for at købe ejendommen, fremgik det af TV2 Østjylland. Men for at Oustruplund kan komme højskolen i hænde, skal den foreligge med et tilbud, der både rummer det højeste bud samt vision om anvendelse, der lever op til kommunens rammer, lød det fra borgmesteren.

På udvalgte datoer i august og september vil det være muligt for interesserede at få en fremvisning på stedet Oustruplund. Tilbuddet om at købe ejendommen løber indtil onsdag d. 8. september. Derefter træffer byrådet en beslutning om, hvem der må flytte ind på gården i fremtiden.

emma

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.