Nyt Hotel Julsø: Nu går planlægningen i gang

Økonomiudvalget er enige om, at igangsætte den videre planlægning for et nyt Hotel Julsø. med udgangspunkt i de ønskede 4 etager.

Artiklens øverste billede
Økonomiudvalget besluttede tilbage i juni at det skal arbejdes videre med projektforslaget fra E+N ARKITEKTUR, der foreslår et hotel i fire etager. Det er det projekt, der har været udgangspunkt for den tidlige dialog. 

Efter tidlig dialog, borgermøde og høring er byrødderne nu parate til at gå videre med planerne for et nyt Hotel Julsø, opført på brandtomten af det tidligere hotel, men i en markant højere udgave på fire etager og med funktionalitet som et rigtigt hotel og ikke kun restaurant. Det vil medføre en væsentlig mere intensiv udnyttelse af området, end tidligere og giver anledning til en række benspænd.

Administrationen har nu samlet trådene fra borgermødet og høringssvarene og været i dialog med Miljøstyrelsen, der peger på, at der efter skovloven kan gives tilladelse til byggeri, der ligger inden for »fodaftrykket« af det nedbrændte byggeri, men kun til et byggeri i maksimalt tre etager.

For tæt på søen

Styrelsen peger samtidig på, at som den ser det, er den begrænsende faktor for det ønskede projekt søbeskyttelseslinjen, og her har kommunen mulighed for at give dispensation.

Vi kommer til at skulle dispensere fra noget af det og ankeinstanser kan bringes i spil. Men vi har valgt at starte med det, der var den oprindelige plan for projektet for at holde flest muligheder på bordet

Frands Fischer, borgmester

Det springende punkt både i forhold til Miljøstyrelsens vurdering og søbeskyttelseslinjen er spørgsmålet om tre eller fire etager, og her besluttede Økonomiudvalget, at den videre planlægningen skal tage udgangspunkt i et byggeri i fire etager.

»Der er mange bekymringer i det videre arbejde med det her. Men det, vi er enige om, er, at vi nu igangsætter planlægningen,« siger Økonomiudvalgets formand, borgmester Frands Fischer.

»Det betyder, at vi nu går i gang med at undersøge alle aspekter omkring dels det med højden, men også i forhold til den trafikale belastning af området. Vi kommer til at skulle dispensere fra noget af det og ankeinstanser kan bringes i spil. Men vi har valgt at starte med det, der var den oprindelige plan for projektet for at holde flest muligheder på bordet,« forklarer borgmesteren.

Tre etager bliver buttet

En af diskussionerne går på, om man ikke bare kan stryge den ene etage og dermed komme ned på en højde, der er mere spiselig for Miljøstyrelsen. Så enkelt mener Frands Fischer dog ikke, det er.

»De fire etager er ikke ønsket for at få flest mulige kvadratmeter men for at for at skabe flest mulige værelser med udsigt til søen. Det er en af kvaliteterne ved bygningen. Tager man en etage af får man en et mere buttet udtryk, der måske ikke er lige så elegant. Det giver et andet perspektiv,« påpeger han.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.