Sådan finder du det perfekte drivhus

Artiklens øverste billede

Sommeren er over os, og det lune solrige vejr trækker os udenfor i haven. Det er nu, at det kribler i vores fingre efter at komme i gang med at så og plante. Det er berigende at se de små planter vokser sig større og større, og ikke mindst er det at høste egne grønsager og frugter en stor fornøjelse. Hvis du har lyst til at så og plante dine egne grønsager og frugter, vil det være et oplagt valg at investere i et drivhus. Ved at have et drivhus i haven forlænger du nemlig vækstsæsonen både om foråret og efteråret, og det giver dig mulighed for at lade mere varmekrævende planter vokse i drivhuset. Du kan her læse mere om de forskellige drivhuse, som findes på markedet. Mon ikke et af dem dækker netop dine behov?

Begynderdrivhus

Hvis du aldrig har haft et drivhus før, kan du starte ud med at anskaffe dig et begynderdrivhus. Det vil sige, at du vælger et drivhus med en fornuftig størrelse og til en passende pris. Et sådant drivhus vil typisk have en størrelse på 6-12 kvadratmeter. Ved at investere i et begynderdrivhus kan du afprøve, om denne form for havebrug er den rette interesse for dig. Drivhuset vil have en passende størrelse til, at du kan afprøve mere traditionelle afgrøder som tomater og agurker samtidig med, at du måske kaster dig over mere eksotiske frugter som ferskner og citrusplanter.

Orangeri

Et orangeri minder som udgangspunkt meget om et drivhus, men adskiller sig alligevel på flere punkter. For det første er et orangeri større end et almindeligt drivhus. Du vil opleve, at mange orangerier har et areal på over 12 kvadratmeter. Det vil også være bedre isoleret, og i mange orangerier har man valgt at opvarme rummet. Med mere plads og med bedre opvarmningsmuligheder kan et orangeri benyttes som et uderum eller en udestue, som kan benyttes året rundt. Benyttelsesmulighederne er mange. Du kan bruge rummet som udestue til hyggeligt samvær eller et ekstra rum, hvor ro og stilhed kan nydes. Det er naturligvis også oplagt at bruge orangeriet til at dyrke varmekrævende planter som for eksempel oliventræer, citrusplanter eller forskellige typer af palmer.

Drivhuse til terrasse eller altan

Har du kun ganske lidt plads til din rådighed, eller ønsker du blot at have et mindre drivhus, så kan du vælge mellem mange forskellige størrelser og varianter. Et oplagt valg, hvis du har begrænset plads, er at vælge et drivhus, som kan placeres op ad muren. Disse typer af drivhuse findes både i en stor størrelse, som du kan gå ind i, og i mindre størrelser, som har begrænset med plads, men hvor du sagtens kan dyrke både grøntsager, frugter og blomster.

Har du lyst til at eje et endnu mindre drivhus, så er der et stort udvalg af minidrivhuse på markedet. Nogle af disse minidrivhuse er ikke større end et skab, men de giver dig rig mulighed for at lege have. De har den egenskab, at de kan være med til at skabe en utrolig hyggelig stemning på din altan. Du kan endda få små drivhuse med hjul, så du kan flytte dem rundt alt efter behov.

Drivhuset som uderum

Uanset hvilken type drivhus du måtte vælge til din have eller din altan, så får du dig et ekstra uderum, som du kan få glæde af både sommer og vinter. En varm sommeraften vil du kunne nyde de lyse aftener i drivhuset uden at skulle forstyrres af den faldende dug. Vælger du at opvarme dit drivhus, vil du i det tidlige forår og det sene efterår kunne nyde synet af din have.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.