Hvad er et skilsmisseskøde?

Artiklens øverste billede

At gå fra sin partner og bede om en skilsmisse er en stor og svær beslutning, som nok de færreste har lyst til at føre ud i livet. En skilsmisse er den sidste udvej ud af et ikke særligt velfungerende forhold. Ikke desto mindre blev godt 12.000 par skilt i 2021. Det er derfor en realitet, som man bør forholde sig til, hvis man er gift. Årsagerne til bruddet kan være mange. Man er måske vokset fra hinanden, har dårlig kommunikation, ulige fordeling i hjemmet, eller der har utroskab. Ved en skilsmisse er der er mange ting, som man skal have styr på. Først og fremmest skal man ansøge om skilsmissen, der skal være styr på økonomien, laves aftale om børnene og lægges en plan for boligsituationen. Ejer man for eksempel en bolig sammen, skal der laves et skilsmisseskøde.

Overdragelse af boligen

Hvis man som ægtepar ejer en bolig sammen, og den ene part ønsker at overtage den fælles bolig efter skilsmissen, så skal der udarbejdes et såkaldt skilsmisseskøde. Heraf vil det fremgå, at den part, der bliver boende, overtager de juridiske og økonomiske forpligtelser vedrørende den tidligere fællesbolig. Når skilsmisseskødet på ejendommen er udarbejdet, skal det tinglyses, for at det er juridisk gældende. En tinglysning er en registrering af et dokument. Registreringen foregår ved Tinglysningsretten i Hobro. Der skal indføres diverse juridiske oplysninger før dokumentet er gyldigt. Når dokumentet er tinglyst, er det offentligt tilgængelig.

Kan jeg selv lave en tinglysning?

I princippet kan alle og enhver tinglyse et skøde. Man skal blot gå ind på tinglysning.dk og finde den vejledning, som passer til skødet. Det kan dog være en ret uoverskuelig og ikke en helt nem øvelse. Ved en skilsmisse er man oftest presset og kan have svært ved at overskue situationen og de mange ting, som man skal forholde sig til. Det smarteste og nemmeste i situationen vil derfor være at tage kontakt til en advokat, som har ekspertisen og rutinen i blandt andet skilsmisseskøder.

Hvilke oplysninger skal advokaten have?

Når du har valgt at få hjælp hos en advokat, skal denne have forskellige oplysninger fra dig for at kunne udarbejde skilsmisseskødet og sørge for tinglysningen af dette. Først og fremmest skal advokaten have en kopi af jeres skilsmissebevilling, da denne skal indsendes til retten. Herved sparer I penge, da I fritages for den almindelige tinglysningsafgift. Herudover skal I også fremlægge oplysninger om ejendommens adresse, oplysninger om overtagelsesdato, samt oplysninger om købesum og eventuel gældsovertagelse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.