Brillefrihed er også til dig der har høje styrker!

Artiklens øverste billede

Har du høje styrker fordi du enten er meget nærsynet eller meget langsynet og ønsker du at slippe for at bruge besværlige briller og kontaktlinse? Så kan et linseimplantat være løsningen for dig.

ICL, som står for ’Implantable Collamer Lens’ er en løsning til dig, som ønsker at kunne se helt uden at skulle bruge briller eller kontaktlinser, uanset om du har høje minus- eller høje plus-styrker. Løsningen er også til dig, som er blevet afvist til en synskorrektion med øjenlaser på grund af for tynde hornhinder.

ICL-linseimplantatet placeres inde i øjet i et lukket kammer foran dit øjes naturlige linse. På den måde fungerer ICL-linsen som en ’kontaktlinse’, men helt uden de kendte gener, som en almindelig kontaktlinse på hornhinden kan give, som fx tørre og kløende øjne.

Du slipper altså helt for at skulle tage linse på og af og du skal aldrig være bange for at miste en linse.

ICL-linsen er fremstillet af et blødt biologisk materiale (collamer) og har ca. 50 års holdbarhed. Behandlingen er reversibel; linsen kan altså fjernes igen.

Hvem bør få et linseimplantat?

Med en ICL-linse vil du få et fuldstændigt skarpt syn på alle afstande, så længe du ikke har udviklet alderssyn, hvor øjets naturlige linse mister evnen til at stille skarpt på det, som du vil se tæt på.

ICL anbefales derfor til dig, som er mellem 18 og 45 år og endnu ikke er ramt af alderssyn.

Har du ICL-linser, skal du derfor være indstillet på, som alle andre mennesker, at skulle bruge en læsebrille efter 45-årsalderen.

Ønsker du ikke at bruge læsebriller, er det muligt at tage ICL-linsen ud igen og udføre en RLE-linseoperation.

Det er altså muligt at være brillefri resten af livet. Og når man først har mærket friheden ved ikke at være afhængig af briller eller kontaktlinser for at se godt, så vælger mange at erstatte ICL-løsningen med en RLE-linseudskiftning, når tid er.

Hvordan ved jeg om jeg er egnet?

For at blive godkendt til en synskorrigerende behandling, skal der foretages en grundig undersøgelse af dine øjne. Du kan få foretaget en undersøgelse ved en øjenklinik, og mange af dem tilbyder en gratis og uforpligtende forundersøgelse, hvor de blandt andet foretager en synsprøve og skanner dine øjne for at sikre at øjets anatomi er god nok til en behandling.

Efter forundersøgelsen i klinikken, vil øjenlægen kunne fortælle dig, om du er egnet til en synskorrigerende behandling og komme med en anbefaling på den løsning, der vil passe bedst til dig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.