Skal du vælge fyringsolie?

Artiklens øverste billede

De to væsentligste fordele ved fyringsolie er, at det kan holde din familie varm i de kolde vintermåneder samt være sparsomt. Men hvad de færreste nok forbinder med et ord, som består af “olie”, er, at det er miljøskånsomt. Og derfor sidder du sikkert og tænker: “Hvordan kan fyringsolie så være skånsomt for miljøet og tage hensyn til vores jordklode?”

For nogle er det vigtigere, at der tages hensyn til miljøet end pengepungen. Derfor kan du nedenfor læse mere om, hvordan fyringsolie nu kan blive mere miljøskånsomt.

Kan fyringsolie tage hensyn til miljøet?

For nogle kan det være rigeligt fint at vælge billig fyringsolie, fordi det holder familien varm i vinterhalvåret, og man kan spare penge på den lange bane. Men flere og flere danskere ønsker miljørigtige valg, selv når de skal fyre op for varmen. Og i disse tider, hvor miljøet spiller en central rolle i forbrugernes valg, er det vigtigt, at der er miljørigtige valg at vælge imellem.

Når du vælger premium fyringsolie, får du ikke traditionel fyringsolie, som man kender det. Her er traditionel og billig fyringsolie skiftet ud med en løsning, der består af en mindre mængde af svovl. Med en mindre mængde svovlindhold, forurener det også mindre. Det gør det ikke miljøskånsomt i sig selv, men hvis det er den løsning, der passer til dit hjem, så er det værd at overveje en premium løsning.

Faktisk er mængden reduceret med mere end 80% i premium fyringsolie, hvilket er 200 gange lavere end den gældende grænse i dansk miljølovgivning.

Denne løsning er perfekt til dig, de skal bruge fyringsolie, men gerne vil gøre det så ansvarligt som muligt.

Men hvad så med traditionel fyringsolie?

Selvom premium er kommet frem, som et bedre alternativ end billig fyringsolie, så er det stadig muligt at kunne anskaffe sig det traditionelle. Selvom traditionel, billig fyringsolie er også tilsat med mindre svovlindhold, så er dette valg også blevet optimeret, dog ikke i så høj grad. Til gengæld er den billigere, og derfor kan det give mulighed for at være grønnere på andre områder.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.