3 ting du skal huske som studerende

Artiklens øverste billede

Hvis du er studerende, uanset om du lige er startet eller har en måned tilbage, er der et par ting, der er gode at have styr på. Specielt når det gælder økonomien og de mere praktiske detaljer.

Det er ting som a-kasse og fagforening, men også jobrelaterede ting som networking og Linkedin. De betyder nemlig også meget. A-kassen er specielt vigtig at få styr på så hurtigt som muligt, da den både giver dig økonomisk sikkerhed og faglig sparring. Læs videre for at lære mere om 3 ting du skal huske som studerende.

Meld dig ind i en A-kasse

En af de vigtigste ting at gøre er at melde dig ind i en a-kasse så hurtigt som muligt. Så er du sikret dagpenge når du er færdiguddannet. Som studerende kan du blive medlem af en a-kasse gratis, og derfor først betale kontingent når du er færdiguddannet.

Find derfor en god a-kasse for studerende, der lever op til dine behov og har medlemmer med din baggrund eller faglighed baggrund. Online kan du finde en liste over de bedste a-kasser for studerende med en simpel oversigt over mulighederne.

Husk at også meld dig ind i en a-kasse senest et år før du bliver færdig, hvis du vil undgå en karantæneperiode. Du kan dog altid blive medlem senere. Bare du finder en god a-kasse, så du er sikret retten til dagpenge.

Som studerende fra udlandet, har du faktisk også mulighed for at melde dig ind i en a-kasse. det kan du læse mere om her.

Find en god fagforening

Udover a-kassen er det også en god ide at finde en god fagforening. A-kassen er afgørende, hvis du står uden job og har brug for økonomisk støtte og faglig sparring, eller når du står som nyuddannet.

Hos en fagforening kan du derudover få rådgivning til jobsøgning, job interviews og lønforhandling, men også få hjælp hvis du står i en konflikt med en nuværende eller tidligere arbejdsgiver. Det er altid en god ide at have en fagforenings støtte i sådan nogle situationer.

Tit kan du som studerende få a-kasse og fagforenig i én, og på den måde kombinere de to. Så har du mere overblik over dit medlemskab og kontingent.

Linkedin og networking

Et sidste ting at huske som studerende er at lægge tid og energi i at netværke. Det involverer først og fremmest at lave en Linkedin profil, da det er et vigtigt værktøj i jobjagten. Her er det også en stor fordel at være medlem af en a-kasse, da du kan få kurser i brug af Linkedin.

Arbejdsgivere søger i stigende grad efter nye medarbejdere på Linkedin, og det er det perfekte sted at udvide dit netværk. Brug det til at skabe forbindelser til virksomheder, organisationer, medstuderende og potentielle arbejdsgivere.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.