Stresset over at skulle flytte? Læs med her og få tips og tricks til en rarere flytteperiode

Ny bolig, mere plads, bedre beliggenhed. At skulle flytte er ofte en rigtig dejlig ting – når altså først det er overstået, og alt er kommet helt på plads. Så længe man står midt i det helt store flyttekaos fyldt med rod og flyttekasser, kan det imidlertid være en helt anden sag. Dog er det heldigvis muligt at få en noget bedre flytteprocess, end den man så let kan komme til at frygte. Det handler blot om at gøre sig nogle ting bevidst på forhånd – og at lade være alt med at være overoptimistisk. Læs med her og få inspiration til, hvad du kan gøre for at gøre flytteprocessen lidt mere overskuelig at være i.

Få hjælp udefra

Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på, at man ikke kan gøre alting selv – og derfra række ud og søge hjælp fra omverdenen. Det gælder hjælp fra venner og familie, men det gælder også hjælp fra professionelle såsom et flyttefirma. Eksempelvis er et flyttefirma nordsjælland sandsynligvis en bedre idé lørdag formiddag, når du skal flytte i hus i Allerød, end tre tømmermændsramte og lidt ugidelige kammerater der helst bare vil flade ud på en café i København. Det samme gælder naturligvis i resten af landet. Et flyttefirma er i den grad alle pengene værd, når du skal have dine tunge møbler op og ned af trapperne, og bestiller du ikke et flyttefirma, er det ikke usandsynligt, at du vil fortryde det senere – dine venner med. Et godt flyttefirma er i den grad alle dine møblers vægt værd i guld, når den store flytning står for døren.

Prioriter struktur – du vil sætte pris på det senere

Ud over at anskaffe et godt flyttefirma, er der også mange andre ting, du kan gøre på forhånd. Det handler først og fremmest om struktur. Hvis du ikke normalt er den strukturerede type, er det måske nu, du skulle forsøge at give det et skud – eller bede andre om hjælp. Det handler i særlig grad om at pakke flyttekasserne på den rette måde – med tanke for at en hel bogkasse simpelthen er for tung – samt at huske informative mærkater.

Gør plads til ‘pyt’

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at acceptere, at ting ikke altid går som smurt. Heller ikke når man flytter, for der er mange ting, der skal holdes styr på. Hvad end det er en lampe, der tabes på gulvet, eller rod i flyttekasserne, er det vigtigt engang imellem at huske blot at sige ‘pyt’. Så skal det nok gå.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.