6 ting du skal, huske når du skal lave din egen hjemmeside

Artiklens øverste billede

Dette indhold er sponsoreret

At opbygge en hjemmeside, der tiltrækker trafik, men også fastholder brugerne på din hjemmeside, er en kunst. Alle og enhver kan i dag lave en hjemmeside, og derfor er der stor konkurrence på nettet om at tiltrække og fastholde brugere. Hvis du ønsker at få succes med din egen hjemmeside, kræver det først og fremmest tid. For det er en lang læringsproces, hvor du sikkert skal tillære dig en masse ny viden, begreber og kompetencer, samt afprøve, hvad der fungerer og ikke fungerer på din hjemmeside. Men med nogle simple tips omkring, hvordan du kommer i gang, og hvad du altid bør huske, for at få en succesfuld hjemmeside, kan startfasen i processen blive langt nemmere for dig. Her får du nemlig 6 punkter, som alle og enhver, der har en hjemmeside - hvad end man er webudvikler eller glad amatør - må tage i betragtning, når man skal designe en en hjemmeside.

Brugervenlighed

Hjemmesider, der er intuitive at bruge, får flere brugere. Du kan øge brugervenligheden ved at tænke over funktionen af din hjemmeside. Hvis du har en blog, har du så sørget for at det er tydeligt for brugeren, hvilke emner du skriver om, og at de kan finde netop de blogposts, de ønsker at læse? Er det let for læserne at interagerer med dig og kommentere på dine blogposts? Kan de nemt finde formularen til at abonnere på for eksempel et nyhedsbrev? Og kan de nemt finde information om, hvem du er, og hvad man kontakter dig, hvis de har spørgsmål? Disse funktioner er alle noget, der skal tænkes ind i designet af hjemmesiden, og det skal være intuitivt at finde frem til, hvor for eksempel dine kontaktinformationer står.

Tag brugeren i hånden

Når en bruger er dirigeret ind på din hjemmeside, skal brugeren kunne foretage sit ærinde på hjemmesiden hurtigst muligt. Kunderne ønsker at få hvad de er kommer for uden for meget bøvl. Hvis brugerne skal navigerer for meget rundt på siden, for at finde hvad de søger, vil mange ende med at forlade siden, fordi det kræver for meget tid. Derfor bør du tænke på organiseringen af din hjemmeside. Hvad bliver brugeren mødt af på din homepage - er der relevante links, der dirigerer videre til undersider? Har du lavet en menu, der skaber et tydeligt overblik over indholdet på siden? Sørg for at lave en hierarkisk struktur, hvor brugerne bliver mødt af et generelt overblik, som de derefter nemt kan navigere videre fra.

Korrekt grammatik

Forkert grammatik og stavefejl kan være afgørende for om din hjemmeside bliver en succes. Stavefejl og dårlig grammatik virker uprofessionelt og får brugerne til at miste troværdigheden over for din hjemmeside, og vil derfor hurtigt forlade den igen. Derfor bør du altid sætte tid af til at korrekturlæse dit content på din hjemmeside. Gennemarbejdede tekster med korrekt grammatik vil altid give dig større troværdighed, og er noget der fastholder brugerne. Brug derfor tid på, at tjekke om dine tekster er letforståelige, dvs. at der ikke er for mange knudrede sætninger og svære ord - for hvis teksterne er for besværlige at læse, går brugerne deres vej igen.

Farver

Det første indtryk, der møder brugeren når de ser din hjemmeside er vigtigt for brugernes oplevelse. Derfor er det vigtigt, at du har tænkt over dit farvetema på din hjemmeside og at det signalerer, hvad din hjemmeside står for. Hold det gerne helt simpelt, og vælge nogle få farver i samme tone, der går igen på din hjemmeside - for mange forskellige farver vil nemlig virke forvirrende. Forskellige farver påvirker også mennesker psyke få forskellige måder. Rød signalerer passion og handling, og er en god farve, hvis brugerne skal opfordres til en bestemt handling på din hjemmeside, hvorimod grøn signalerer ro og natur, og er oplagt til hjemmesider, der omhandler sundhed eller bæredygtighed. Et sort/hvidt tema signalerer derimod minimalisme og neutralitet.

Hastighed

Ingen brugere gider at bruge deres tid på en langsom hjemmeside, der ikke loader hurtigt nok. Dette er noget, af det allervigtigste at tænke på, når du skaber en hjemmeside. Uanset hvor flot og brugervenligt designet er, er langsom hastighed et turn-off. Dette involverer også, at hjemmesiden kan tilgås fra alle former for enheder - mobiler, tablets og computere. En undersøgelse fra Google viser, at danskerne er mindre tilbøjelige til at anbefale en webshop, hvis loading-tiden på et mobilsite er for langsom. Det skyldes, at folk i dag er travle og ofte på farten, og derfor har høje krav til hastigheden, når de søger information. Derfor bør du både teste hastigheden af din hjemmeside med jævne mellemrum for at optimere hastigheden.

Tænk over overskrifter og content

Overskrifter er et vigtigt middel til at få brugerne dirigeret på rette vej på hjemmesiden. Tænkt på, at overskrifterne skal fungere som en slags resumé over, hvad siden indeholder. Når du skriver en overskrift, skal du derfor have fokus på kvalitet og præcise beskrivelser, frem for kreativitet. Det nytter ikke noget, hvis du har lavet en kreativ og fængende overskrift, men brugerne ikke får hvad den lover, når de klikker på overskriften. Så mister brugerne

interessen for indholdet på din hjemmeside. Hvis du for eksempel skriver et blogpost, skal der derfor altid være sammenhæng mellem overskrift og indhold, og indholdet skal kun handle om det, som overskriften fortæller det handler om.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.