Her er 5 kryptovalutaer med lav markedsværdi

Kryptovalutaer og den underliggende blockchain-teknologi bliver mere og mere populære. Det skyldes op til flere faktorer; først og fremmest har kryptovaluta naturligvis budt på nogle vilde prisstigninger, som har gjort mange stenrige på relativ små investeringer.

Det er naturligvis langt fra hver gang, at det sker, men der er ingen tvivl om, at det er en drivende faktor bag det øgede investeringsniveau i kryptovaluta. Derudover ser vi efterhånden flere og flere situationer, hvor blockchain-teknologi bliver benyttet, og dermed også flere situationer, hvor kryptovalutaen har en reel underliggende værdi.

Hvis du er interesseret i at komme i gang med at investere i nogle af de kryptovalutaer, som er billige at komme til og potentielt set har store værdistigninger foran sig, vil det være oplagt at finde en krypto med relativ lav markedsværdi (mønter i cirkulation ganget med nuværende pris). Nedenstående liste fremhæver fem populære af slagsen.

Lucky Block (LBLOCK)

Først på listen har vi Lucky Block, som er en relativ ny kryptovaluta, der bygger på et blockchain-netværk, hvis formål er at gøre lotterispil mere retfærdigt. Idéen er, at man ved brugen af blockchain-teknologi kan give spillere over hele verden mulighed for at deltage i Lucky Block-lotterier på en sikker og gennemskuelig måde.

Det vil sige, at man altid vil kunne være sikker på, at udfaldet vil være fuldstændig tilfældigt. På grund af en blockchains decentraliserede natur, vil der ikke være mulighed for at forudbestemme resultatet eller manipulere med det på anden vis.

Tager man i betragtning, at der bare i Danmark bliver spillet lotterier for 3.205.000.000 kroner om året, så er der ingen tvivl om, at dette er et projekt, der potentielt set kan blive rigtig stort.

Polygon (MATIC)

Polygon er en kryptovaluta og et blockchain-netværk, der tidligere har været kendt som Matic Network. Deraf også kryptosymbolet MATIC. Uanset navneændringen, så er det fortsat en interessent kryptovaluta med lav markedsværdi, fordi den benytter sig af såkaldt Proof-of-Stake som konsensusmekanisme.

Det er en måde, hvorpå transaktioner på blockchainen kan godkendes og valideres meget hurtigere og billigere end på eksempelvis Bitcoin-blockchainen og Ethereum-blockchainen, der begge benytter sig af Proof-of-Work som konsensusmekanisme.

SelfKey (KEY)

SelfKey er et blockchainprojekt, der er sat i verden for at skabe en sikker og pålidelige måde, hvorpå privatpersoner kan holde styr på deres digitale identiteter. Det skal således være nemmere at holde sine personlige data sikker og beskyttet fra omverden og uvenlige sjæle.

Blockchainen har en kryptovaluta, som de kalder for KEY, og det er meget muligt, at det stadigt stigende fokus på beskyttelse af data og behov for at have digitale identiteter kan resultere i værdistigninger for kryptovalutaen her.

Stellar Lumens (XLM)

Stellar Lumens er en af de kryptovalutaer på listen her, der har en lidt højere markedsværdi. Med lige under 5 milliarder dollars i skrivende stund, ville det blive betegnet som en mid-cap kryptovaluta. Det er dog stadig relativt lavt set i forhold til de største aktører, og der er fortsat potentiale for store værdistigninger.

Formålet med blockchainprojektet er at skabe en bro mellem kryptovaluta og fiat valuta, og give mulighed for billige globale transaktioner og overførsler på tværs af en hvilken som helst slags valuta. Det kan med andre ord være en løsning som denne, der gør det nemmere for kryptovalutaer at blive implementeret i samfundet - både herhjemme og globalt set.

Stacks (STX)

Sidste kryptovaluta på listen er Stacks. Den giver brugere mulighed for at uploade og gemme deres data på blockchainen. Det kunne eksempelvis være billeder, videoer, dokumenter eller lignende, og er på mange måder en slags Dropbox i blockchain-format.

Som du måske ved, så sikrer decentraliseringen og blockchain-teknologien, at data bliver opbevaret permanent, når først det er kommet på blockchainen. Derfor behøver brugerne ikke at bekymre sig synderlig om, hvorvidt deres data går tabt, som ellers desværre hænder fra tid til anden på traditionelle cloud-baserede opbevaringsløsninger.

Investering i kryptovaluta er risikofyldt

Ovenstående er blot et lille udvalg af de mange kryptovalutaer med lav markedsværdi. De kan potentielt set blive til en god investering, men der er ingen tvivl om, at det i mange tilfælde også går det helt anden vej.

Selv de kryptovalutaer med størst markedsværdi som eksempelvis Bitcoin og Ethereum kan være utroligt volatile. For mindre kryptovalutaer som dem, vi har beskrevet ovenfor, er volatiliteten endnu højere. Derfor er det utroligt vigtigt, at du ikke investerer i sådanne kryptovalutaer, hvis ikke du er klar til at miste praktisk talt hele din investering.

Det kræver således en helt bestemt risikoappetit, hvis man som investor skal investere i kryptovaluta generelt - og især kryptovalutaer med lav markedsværdi. Derfor anbefaler vi også, at det ikke er en type af aktiv, der bør udgøre en særlig stor del af din portefølje.

Vi anbefaler ligeledes, at du altid undersøger kryptovalutaer og de underliggende blockchain-projekter mere i dybden inden, at du investerer i dem. Det kan du eksempelvis gøre ved at læse deres whitepapers, samt kigge ind i diverse handelssignaler såsom volumen, prisudvikling og så videre.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.