Få hjælp til det praktiske i en svær tid

Artiklens øverste billede

Dette indhold er sponsoreret

At miste en pårørende er aldrig let. Ved et dødsfald er der mange ting, der skal holdes styr på, og det kan let blive en svær periode. Derfor er det en god ide at søge hjælp til en række mere praktiske ting, som for eksempel rydningen af dødsbo, bisættelsen og begravelsen. Så kan i som pårørende tage afsked på en passende måde og samtidig være sikre på, at der bliver taget hånd om de detaljer, der betyder allermest. Denne artikel giver inspiration til, hvordan du kan få hjælp til det praktiske i en svær tid.

Dødsbo

En praktisk opgave, der kan komme bag på pårørende er, hvad der gøres med dødsboet og den afdødes ejendele og hjem. Det kan være svært både at tage hånd om familie og andre nære, og samtidig organisere de praktiske detaljer. Derfor er det en god ide at få hjælp til rydning af dødsbo og på den måde gøre opgaven mere overskuelig. Ved at kontakte et firma, der kan hjælpe med at tage sig af dødsboet, er du som pårørende også sikker på, at ejendele bliver håndteret som de skal. Mange firmaer vil for eksempel hjælpe med at donere visse ting og skaffe sig af med møbler og skrald på en ansvarlig og bæredygtig måde. Organisationer som Blå Kors kan også tit komme ud til boligen og hente større møbler og andet, der skal doneres.

Begravelsesbureau

Udover dødsboet er selve begravelsen og bisættelsen også en praktisk, men vigtigt, del af at tage afsked med den afdøde. Derfor er det også vigtigt at finde et godt begravelsesbureau eller en bedemand, der kan hjælpe med at planlægge det sidste farvel. De vil kunne hjælpe og vejlede i den svære tid og være med til at planlægge de mange små detaljer, som spiller ind når det gælder selve begravelsen, forberedelserne, og dét, der kommer efter. Der er tit en del ting at holde styr på her, og en bedemand vil kunne hjælpe med at bevare overblikket. Det gælder alt, lige fra valget af gravsten eller urne, til transport og kremering.

Støtte i en svær tid

Til slut er det også vigtigt, at man som pårørende søger støtte i den svære tid. Udover de mange praktiske detaljer er det nemlig utrolig vigtigt at tage hånd om sig selv og andre, der stod den afdøde nær. Det kan være let at glemme midt i planlægningen og tiden lige efter et dødsfald. Prøv alligevel at sætte tid af til at snakke med dem omkring dig, så du kan få følelsesmæssig støtte i den svære tid. Søg også professionel hjælp, hvis du føler det bliver nødvendigt.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.