Har du overvejet at lease en bil?

Artiklens øverste billede

Det er de færreste mennesker, der kan undvære en bil i en travl hverdag. En gang var det sådan, at havde man et behov for en bil, var man nødt til enten at vente, til man havde sparet en stor sum penge op, eller også måtte man tage et billån i banken. Sådan er det heldigvis ikke i dag. Nu kan du nemlig lease en bil. Begrebet leasing er blevet en populær måde, at få en bil på, og er kommet for at blive. Leasing betyder helt enkelt, at i stedet for, at du selv skal købe bilen, så er det et finansieringsselskab, der gør det for dig. Herefter udlejes bilen til dig, for en månedlig ydelse, hvor service af bilen er med i prisen.

Fordele ved at lease en bil

Når du skal forholde dig til, om du vil købe eller lease din bil, er der flere ting, som du skal forholde dig til. Du skal forholde dig til din økonomi. Har du overhovedet penge på kontoen til at købe en ny eller brugt bil? Hvor mange kilometer skal din bil køre? Er det blot til og fra arbejde, eller har du et større kørselsbehov? Og hvilke krav stiller du til bilen? Med et almindeligt bilkøb, skal du selv stå for alle udgifter, og du ved ikke altid, om der kommer uforudsete udgifter oveni. Med en leaset bil kender du som udgangspunkt dine udgifter i hele leasingperioden. Hvis du gerne vil skifte bil ofte, kan en leasingbil også være en fordel for dig. Når du leaser en bil hos et leasingselskab, binder du dig midlertidigt i en længere periode, hvilket for nogen kan synes negativt. Men der er også en tredje mulighed.

Frihed og fleksibilitet

Hvis du for eksempel hører til typen, der gerne vil køre cabriolet om sommeren, og SUV om vinteren, så er flexleasing måske noget for dig. I princippet er der ikke den store forskel på almindelig leasing og flexleasing. Den væsentligste forskel, som skiller de to ad, når man taler om fleksibilitet, er typisk leasingperiodens længde. Ved almindelig leasing leaser man som regel en bil i 36 måneder, ved flexleasing har man langt større frihed i forhold til længden på leasingaftalen. Denne type af leasing er typisk også billigere, men du har mindre budgetsikkerhed, da der i aftalen indgår, at du selv skal betale alle uforudsete omkostninger. Der er mange fordele forbundet med denne type leasing, og alt afhængig af dine behov, er den værd at overveje. Du skal imidlertid også være opmærksom på, at der er også er ulemper, og du bør derfor veje disse op mod hinanden, i forhold til dine ønsker og behov.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.