LB: Arbejdsmiljøpuljen 2

Hvad er arbejdsmiljøpuljen?

Arbejdsmiljøpuljen er en pulje som arbejdstilsynet hvert år administrerer, ved blandt andet at sætte 100 mio. kr. årligt af for både 2022 og 2023. Disse penge går til at optimere arbejdsmiljøet i danske virksomheder. Den har samtidig til formål at støtte indsatser, som kan være med til at forebygge nedslidning og eventuelle arbejdsulykker.

Der kan der her være tale om en række forskellige aktiviteter blandt andet arbejdsmiljørådgivning, tiltag som er med til at fremme sundheden på arbejdspladsen og at kunne prøve forskellige tekniske hjælpemidler af.

Hvordan kan du få del af arbejdsmiljøpuljen?

Hvis du ønsker at søge tilskud til forskellige tiltag som for eksempel rådgivning, skal du, for at kunne ansøge, benytte dig af en autoriseret rådgiver. Her kan du vælge at bruge Joblife som har står erfaring i at vejlede og rådgive omkring arbejdsmiljøpuljen.

Joblife kan blandt andet hjælpe dig med alt der er at vide om hvordan du søger og hvilken mulighed du og din virksomhed har for at få et tilskud. Arbejdsmiljøpuljen kan støtte indsatser med op til 80% af udgiften, der er dog et maksimal på 500.000 kr. Pr. indstats.

Med et tilskud som dette, vil i kunne få igangsat en masse gode insatser, som kan forbedre jeres arbejdsmiljø markant. Når du benytter dig af en rådgiver, vil de tage sig af at arbejdet omkring ansøgningen og dermed sørge for at det hele bliver gjort ordentligt, så i sikkert at få de 80% dækket.

Det er vigtigt at vide, at pengene bliver fordelt af Arbejdstilsynet efter først-til-mølle princippet. Det er derfor en god ide at søge hurtigt muligt.

Hvem kan bruge arbejdsmiljøpuljen og hvad kan den bruges til ?

Tilskuddet kan i dag søges af private virksomheder som har op til 50 ansatte. Som nævnt kan arbejdsmiljøpuljen bruges til at styrke indsatser som har til formål at forebygge ulykker på arbejdspladsen ved at styrke sikkerhedskulturen, maskinsikkerhed og intern færdsel og meget mere.

Den kan også bruges til at forebygge nedslidning af medarbejderne, som både gælder psykisk og fysisk nedslidning. Fysisk nedslidning kan være hjælp til at skabe bedre arbejdsstillinger, gentagende arbejde, hvordan arbejdspladsen er indrettet og hvordan man bedst arbejder hjemmefra,

Psykisk nedslidning kan indebære indsatser til at forebygge stress, skabe bedre trivsel og samarbejde blandt medarbejderne. Samt at investere i at udvikle mere ledelse og meget mere.

Det er muligt at søge til mange forskellige indsatser som rammer bredt. En arbejdsmiljøhåndbog vil blandt andet være en god mulighed for at alle i virksomheden ved hvordan tingene fungere og hvad de skal gøre for at løse forskellige problematikker optimalt.

En rådgiver vil kunne hjælpe jer med at definere den indsats som passer jeres virksomhed og medarbejdere bedst. De indsatser som man har søgt støtte til, må først begyndes på, når der er givet tilsagn fra Arbejdstilsynet og skal være afsluttet indenfor et år.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.