Disse kreative ting kan du lave i din påskeferie

Artiklens øverste billede

Der er ikke lang tid til påskeferie. Det betyder, at du gerne skal have planlagt, hvad du skal lave. Det er sådan med ferie, hvor man gerne vil have alle mulige planer, og når ferien så er ovre, føler man ikke, at man har haft ferie. Hvis man gør det modsatte, hvor man bare slapper helt af og ingen planer har, føler man, at man har spildt hele sin ferie. Der findes dog en gylden mellemvej på de dage, hvor man sidder derhjemme. Du kan faktisk godt være produktiv og slappe af på samme tidspunkt. Det kan man gøre ved at være kreativ. Det er godt til sindet, og man får produceret noget på den ene eller den anden måde. Derfor kan du her læse om, hvilke ting du kan gøre i ferien, så du ikke føler, at den er gået helt til spilde, hvis du bruger nogle dage derhjemme. Du kan bare bruge det som inspiration, men du kan også prøve forslagene af, hvis du har lyst. Du ved nok bedst selv, om tingene passer til dig. Hvis du ikke plejer at være kreativ, kan det her være ferien, hvor de begynder på det. Nogle siger, at de ikke kan finde ud af det osv. Det er noget pjat, alle kan finde ud af, at være kreative. Man er det bare på hver sin måde. Det behøver heller ikke altid at være af den bedste kvalitet. Man behøver ikke at vise det frem til nogen.

Start med at tegne

Noget af det, som er lige til at gå til, er at tegne. Du kan komme i gang ved hjælp af posca tusser. Det er nogle helt bestemte tusser, som er vandbaserede og passer til alle overflader. De giver derfor god mulighed for at arbejde på mange forskellige underlag, hvis du har behov for at prøve dig af med nogle forskellige. Du kan både tegne på papir, sten, plastik, metal og tekstil. Hvis du har børn, ville de for eksempel synes, at det er meget sjovt at tegne på sten. Der er mange muligheder, og det er kun fantasien, der sætter grænser.
Det kan også være, at du kan gå i gang med en malerbog. Der findes mange af disse, som er udfordrende for voksne, og der kunne du bruge dine tusser. Det er fedt at arbejde sig gennem bogen og få lavet nogle forskellige mønstre eller motiver.

Strikning

Det er blevet meget populært at strikke, og det kan være, at du skulle forsøge dig med det. Det er ligemeget, om du er mand eller kvinde, strikning er for alle. Det fede ved at strikke er, at man kan producere noget til sig selv. Det giver en god ro, og det er dejligt at se udviklingen i sit projekt. Det kan være, at du mangler en hue eller trøje. Der findes også maskuline looks i strikkeprojekter.

Keramik

Der findes flere og flere steder, hvor det er muligt at komme ind og lave sit eget keramik. Du kan tage afsted med nogle venner eller familien. Så kan man lave en lille krukke, et krus eller noget helt tredje. Det er godt nok ikke hjemmefra, men det er super hyggeligt at være afsted.

Start en dagbog

Det lyder ret banalt, men det er faktisk også kreativt på en måde. Du kan begynde at skrive dagbog. Hvis du har en travl hverdag og meget på tankerne, er det godt at få dem ned på papir. Måske føler du dig endda lidt stresset, og så er det godt at få det ud af hovedet. Derudover vil du også blive glad for at kunne læse tilbage.

Stort puslespil

Du kan købe et stort puslespil med 1000 brikker, og så kan du forsøge at lægge det. Det giver en dejlig ro, og så er det fedt at udfordre sig selv lidt. Du kan købe det med forskellige motiver og i forskellige sværhedsgrader. Det er godt med et lille ‘projekt’, som man kan gå til og fra, som det passer en. Det er på ingen måde forpligtende, udover at man lige skal tænke på, at det fylder en del. Derfor skal der være plads til det et sted i dit hjem.

Male

Du kan købe nogle små lærreder og lave nogle malerier. Det kan være svært at komme i gang med noget, men når man først lige får knækket koden, kan man næsten ikke lægge det fra sig. Det kan være meget sjovt at producere noget, som man kan have hængende derhjemme. Det giver også lidt personlighed i hjemmet. Det er igen en af de aktiviteter som, dine børn ville synes, var meget sjovt. Børn elsker også at være kreative, og derfor er dette god underholdning.
Forhåbentlig er du blevet en smule klogere på, hvad du kan give dig til, af kreative ting i din påskeferie. Du skal naturligvis bruge ferien, som du selv vil, og det kan også være, at du har en masse planer. Du skal bare huske på, at kroppen også har godt af et lille afbræk, og så er det, at det kreative, er en god hjælp til at have en form for et aktivt afbræk.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.