Her er alt, du skal vide om tango

Artiklens øverste billede

Elsker du at bevæge dig til musik? Lade kroppen følge rytmen? Så kan det være, du skal begynde at danse tango. Tango kan beskrives som en form for meditation, da dansen vil give dig mulighed for at indgå i en meditativ tilstand med din partner og musikken. Musik og dans gør os glade og mere lykkelige. Derudover er dans en sjov og spændende måde at få lidt motion ind i hverdagen. Lær at danse nemt ved at melde dig på et dansehold hos m2tango.dk.

Hvad er tango?

Tango er et begreb, som dækker over en helt unik musikgenre, men også over flere forskellige danseformer. Tangoen kommer oprindeligt fra Argentina. For mere end 100 år siden kom dansen til Europa, hvor den langsomt blev ændret, og vi begyndte at udvikle på den til det, som man i dag kender som den internationale tango eller ‘danseskoletango’. Denne tangoform er kendetegnet ved nogle voldsomme og hurtige hoveddrejninger. Den argentiske tango er fuld af spænding og liv, og det er en dans som giver meget energi, glæde og nærhed. Det er ofte svært at stoppe med at danse den, når man først er begyndt.

Hvilke typer tangodans findes der?

Der findes faktisk tre forskellige danse, når vi taler om tango. Der er tango, vals og milonga. Disse tre danse supplerer hinanden og gør dermed tangodansen rig og fuld af stemning og nærvær mellem to parter. Tango bliver danset i 4/4 takt. Tangovals derimod danser man i 3/4 takt, som er langsommere end den velkendte wienervals. Milonga danses i 2/4 takt. Bevægelsen er normalt hurtigere, og dansen har en humoristisk og rustik stil i modsætning til den mere seriøse og dramatiske tango.

Hvorfor bør man danse Argentinsk tango?

Et af de allersmukkeste aspekter ved en argentinsk tango er, at det er en dans for alle - uanset alder, kropsform, størrelse, hudfarve og kultur. Dansemiljøer kan være meget inkluderende, og man bliver del af et større fællesskab ved at deltage på dansehold. Nogle begynder at danse tango tilfældigt, mens andre prøver det på grund af en anbefaling fra en ven. Hvis du i forvejen er vild med tangofilm eller tangomusik, så er tangodansen helt sikkert noget for dig. Så vil du gerne møde nye mennesker, og udforske din krop gennem nonverbal kommunikation, så skal du begynde til tango. Tango kan have en enormt positiv virkning på dit velbefindende. Fysisk bliver din balance, kropsbevidsthed og kondition forbedret, mens den psykisk giver dig varmt samvær med andre mennesker.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.