Sådan slog dansk møbelhus igennem på det svære tyske marked

Artiklens øverste billede

En effektiv online strategi designet kulturelt til netop det tyske marked var opskriften på succes for det fremadstormende danske online møbelhus Moodings. Det danske online marketingbureau River Online, med kontorer i både Hamborg og Düsseldorf, var instrumental for Moodings’ gennemslag på det tyske marked.

Selvom det tyske marked er en tæt nabo til det danske, er det ikke bare sådan ligetil for danske virksomheder at slå igennem der.
Ikke alene adskiller det tyske marked sig kulturelt fra det danske, konkurrencen er også benhård. Selv for danske virksomheder med eksklusivt og bæredygtigt møbeldesign som det danske møbelhus Moodings, der i Tyskland skulle op mod nye konkurrenter med helt andre finansielle muskler end set på det hjemlige danske marked, hvor Moodings er et veletableret brand inden for designmøbler & interiør i Danmark.

På det tyske marked stod Moodings over blandt andet konkurrenter som Ambiente, Connox og Nunido, der allerede var etableret på markedet. Disse konkurrenter havde stærke websites, der var optimeret til at slå stærkt igennem på Googles søgemaskiner (det såkaldte SEO), når de tyske forbrugere søgte efter lækkert møbeldesign.

Effektiv online marketing Tyskland

Umiddelbart kunne det synes som en mere end svær opgave. Netop derfor valgte Moodings River Online som partner i sit fremstød ind på det tyske marked.
“Efter at have talt med flere bureauer var River Online det klare valg. Med ikke blot et – men to – kontorer i Tyskland var de i stand til at overgå vores forventninger,” siger Daniel Selde, Chief Marketing Officer (CMO). Samtidig har Moodings oprustet ved at gå fra tre til 13 medarbejdere i marketingafdelingen de sidste 10 måneder for at kunne håndtere den internationale ekspansion.

Med kontorer i både Düsseldorf og Hamborg har det danske online marketingbureau River Online en række unikke kompetencer til at bistå danske virksomheder som Moodings til at få gennemslag på det tyske online marked. Og i tæt samarbejde med River Onlines direktør for det tyske marked, Anders Kühnel, og hans tyske specialister fik Moodings lagt en strategi for virksomhedens online indtog på det tyske marked.
“Anders og hans team har været fremragende fra dag ét. De arbejdede effektivt og med stor forståelse for vores strategi for det tyske marked for eksklusiv design og interiør,” siger Daniel Selde.

Individuel markedsføring Tyskland

Ifølge Anders Kühnel er opskriften på at kunne levere en effektiv service, at man forstår, hvordan det tyske marked og den tyske kultur er skruet sammen.
”Da Moodings først henvendte sig til os, var det tydeligt, at de var på udkig efter høj online ekspertise blandet med kulturel forståelse for markedet. Behovet for netop denne blanding var selve grunden til, at vi i River Online i første omgang gik ind på det tyske marked og etablerede lokale kontorer med tyske specialister, der har tysk som modersmål. Det gør en enorm forskel for vores kunder med ambitioner på det tyske marked. Sidst som først handler det om effektiv online marketing i Tyskland,” understreger han.
Daniel Selde fremhæver, at samarbejdet er forløbet gnidningsløst, hvor alt arbejde er blevet leveret før den aftalte tid:
”Anders er altid tilgængelig for at hjælpe os med alle spørgsmål, både vedrørende samarbejdet og tysk e-handel generelt, så vi har kunnet lave så individuel markedsføring i Tyskland som overhovedet muligt.”
”Jeg føler, at samarbejdet har været over evne i den måde, vi er startet ud på. River Online tilbyder ikke alene muligheden for at gå internationalt til det tyske marked. De tilbyder muligheden for at gøre det rigtigt fra dag ét. Vi er meget, meget imponeret over hele linjen, efter vi er kommet tættere på organisationen,” tilføjer han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.