Spar op til 15% på energiforbruget med intelligent energistyring

Artiklens øverste billede

Energipriserne stiger overalt, og hvornår de begynder at falde igen, kan ingen vide. Derfor er det vigtigt at spare, hvor man kan. Boligselskaber kender derfor til energiforbrugets høje omkostninger, som det er muligt at reducere ved at skifte over til intelligent energistyring. Herunder kan du læse mere om, hvordan det fungerer, og hvordan det kan være medvirkende til, at minimere boligselskabets energiforbrug og gavne miljøet.

Hvad er intelligent energistyring?

Intelligent energistyring er ikke et vidt kendt begreb, så hvad går det ud på? Her er tale om en installation, som kan holde øje med energiforbruget. Læs mere her. Systemet, kaldet PreHEAT, kan lave spidsbelastnings prioritering af varmt og koldt vand, foretage dynamiske justeringer af fremløbstemperatur og reducere CO2 og afkølingsudgifter.

PreHEAT kan således overvåge udgifter, som kan være svære at have overblik over. Ved at foretage disse justeringer, kan systemet formindske energiforbruget med 10-15%. Systemet foretager derudover automatiske opsamlinger af målerdata, og gemmer det, hvilket sikrer boligselskabet et godt overblik over dets samlede energiforbrug.

Grøn omstilling

Udover at resultere i økonomiske besparelser kan intelligent energistyring resultere i et bedre indeklima, som kan gavne mange mennesker. Intelligent energistyring er derudover gavnligt for miljøet, da PreHEAT sikrer, at bygningerne bruger energi på de tidspunkter af døgnet, hvor det giver mening. Denne energiproduktion er således forsvarlig i et økonomisk og et miljømæssigt perspektiv, da der på denne måde bliver sørget for, at energispild bliver detekteret.

Medstifteren af virksomheden Neogrid Technologies, der beskæftiger sig med intelligent energistyring, Henrik Lund Stærmose udtaler i denne kontekst: “Jo bedre vores algoritmer bliver, desto grønnere bliver vores kunders bygningsdrift”. Virksomheden understøtter dermed adskillige af FN` verdensmål inden for industri, innovation og infrastruktur, bæredygtig energi, ansvarligt forbrug og produktion, klimaindsats og partnerskaber for handling. Disse verdensmål bliver opnået gennem et samarbejde, der sikrer energieffektivitet og energi fleksibilitet, der resulterer i en mere effektiv udnyttelse af ressourcerne. Dette resulterer ikke blot i et formindsket energispild, men også i en øget bevidsthed i forhold til det ansvar, man besidder som forbruger, når det kommer til at spare på jordens ressourcer. Der er dermed god grund til at opgradere energiforbruget til intelligent energistyring, da man på denne måde støtter op om grøn omstilling og på samme tid minimerer energiforbrugets omkostninger.

Hvis du befinder dig i en ledende position i et boligselskab, bør du derfor overveje intelligent energistyring, da du på denne måde kan gøre en positiv forskel for firmaet, forbrugerne og miljøet, som i den grad kan betale sig.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.